Ada Amazonia light

Nieuw van ADA, Ada Amazonia light! Amazonia soil light van Ada is een actieve bodem die is samengesteld uit organisch materiaal die de eigenschappen bevatten op de pH van het water te verlagen. Verkrijgbaar in 3 en 9 liter.

Lees meer...
€16,90 Incl. btw
Levertijd: Op voorraad, 1-2 werkdagen
Aantal: 35

Ada Amazonia light

 

Ada Amazonia soil light van Ada is een actieve bodem die is samengesteld uit organisch materiaal die de eigenschappen bevatten op de pH van het water te verlagen. Door Amazonia light te introduceren kunt u het aquarium een geheel andere uitstraling geven terwijl alle voordelen van Amazonia soil behouden blijven.

Toch is de ada Amazonia light een beetje anders dan de standaard ada Amazonia soil. Aan de light variant is minder organische stoffen en stikstof toegevoegd waardoor de kans op problemen gedurende de opstartperiode van het aquarium worden vermindert. Plantengroei zal trager van start gaan, maar de kans op algengroei zal ook sterk worden verminderd (zie afbeelding). Dit maakt Amazonia light de ideale pH velagende bodem voor een beginnend aquariaan.

Door de actieve bestanddelen van deze Amazonia light soil wordt kH effectief uit het water gebonden wat er voor zorgt dat de pH kan stabiliseren op een waarde van +- 6,0 (afhankelijk van het gebruikte water). Dit is de ideale pH waarde om garnalen op te kweken die van een lagere pH houden. Tevens is dit de beste pH waarde voor aquariumplanten omdat deze dan het gemakkelijkste voedingstoffen kunnen opnemen. De korrelgrootte is tussen de 2 en 5 millimeter wat er voor zorgt dat er veel bacteriën kunnen huizen in de bodem en dat planten optimaal in de bodem kunnen wortelen.

Deze korrels dragen dus bij aan een optimaal biologisch evenwicht in het aquarium. Ook ideaal te gebruiken in combinatie met een bodemfilter! Dit is een harde korrel die in het aquarium zeer lang de ronde vorm behoud.
 
De verschillen tussen ADA Aqua Soil Amazonia, Amazonia ver.2, en Amazonia light
 
Amazonia
De Amazonia soil van ada is geïnspireerd op de natuurlijke bodem van de amazone. Deze soil bevat dan ook veel organische zuren en voedingstoffen. Door de zwarte kleur komen kleuren van dieren mooi uit en krijgt het aquarium een natuurlijke, warme uitstraling. Deze bodem is ideaal voor een aquarium met veel aquariumplanten en aquaria waar een lage pH / kH gewenst is.
 
Amazonia ver.2
De Amazonia soil van ada is geïnspireerd op de natuurlijke bodem van de amazone. Door de zwarte kleur komen kleuren van dieren mooi uit en krijgt het aquarium een natuurlijke, warme uitstraling. Echter is de Amazonia ver.2 voorzien van minder voedingsstoffen zoals nitraten en organische stoffen wat de opstartfase gemakkelijker maakt en de kans op algen verlaagt in een aquarium met een lage/middel hoeveelheid aquariumplanten. De pH / kH verlagende werking is het zelfde t.o.v. Amazonia. Dit maakt Amazonia ver.2 meer geschikt voor (garnalen) aquaria met middel tot weinig aquariumplanten / mossen.
 
Amazonia light
De Amazonia light verschilt buiten een lichtere kleur ook in de hoeveelheid toegevoegde organische stoffen en stikstof. Dit zorgt dat de kans op problemen gedurende de opstartperiode van het aquarium worden vermindert. Plantengroei zal trager van start gaan, maar de kans op algengroei zal ook sterk worden verminderd. Dit maakt Amazonia light de ideale pH verlagende bodem voor een beginnend aquariaan.

Gebruiksaanwijzing

• De soil voor gebruik niet wassen.
• Voeg het water langzaam toe aan het aquarium.

Hoeveelheid

30 cm aquarium (12 l) nodig ongeveer 3 liter soil.
45 cm aquarium (35 l) nodig ongeveer 6-8 liter soil.
60 cm aquarium (57 l) nodig ongeveer 8-11 liter soil.
90 cm aquarium (155 l) nodig ongeveer 24-32 liter soil.

R van Hunen 27-12-2018 13:32

Mooie soil. Stoft niet.


J Smit 03-11-2018 07:57

Top product


H Waijer 23-01-2018 13:58

Prima soil, plantjes beginnen al mooi te groeien. Ook de kleur oogt mooi in het aquarium.


Rob Puijk 08-01-2018 11:13

prima bodem, geeft minder nitrietpiek bij opstarten nieuwe bak.


5 sterren gebaseerd op 4 beoordelingen