Ada Africana soil

Ada africana soil is de ideale bodemgrond voor starten aquarianen. Deze bodem is samengesteld uit de beste organische materialen die de pH verlagen. Verkrijgbaar in 3 en 9 liter.

Lees meer...
€14,90 Incl. btw
Levertijd: Op voorraad, 1-2 werkdagen
Aantal: 7

Ada Africana soil

 

Ada africana soil is de ideale bodemgrond voor starten aquarianen. Deze bodem is samengesteld uit de beste organische materialen die langzaam voedingsstoffen loslaten. Het gehalte voedingsstoffen in deze bodem is dan ook niet hoog wat er voor zorgt dat planten meer kans krijgen om te groeien dan algen. De kleur van de bodem is geinspireerd op de natuurlijke Afrikaanse omgeving.

Africana soil is gemaakt van 100% natuurlijk organisch materiaal. Dit materiaal kan de kH van het aquariumwater verlagen waardoor de pH ook daalt, tot +- 6,2 (afhankelijk van het gebruikte water). Dit is de ideale pH waarde om garnalen op te kweken die van een lagere pH houden. Tevens is dit de beste pH waarde voor aquariumplanten omdat deze dan het gemakkelijkste voedinsstoffen kunnen opnemen. De korrelgrootte is tussen de 2 en 5 milimeter wat er voor zorgt dat er veel bacteriën kunnen huizen in de bodem en dat planten optimaal in de bodem kunnen wortelen.

Deze korrels dragen dus bij aan een optimaal biologisch evenwicht in het aquarium. Ook ideaal te gebruiken in combinatie met een bodemfilter! Dit is een harde korrel die in het aquarium zeer lang de ronde vorm behoud. Maakt water kristal helder.

De verschillen tussen ADA Aqua Soil Amazonia, Amazonia light, Africana en Malaya
 
Amazonia
De Amazonia soil van ada is geinspireerd op de natuurlijke bodem van de amzone. Deze soil bevat dan ook veel organische zuren en voedinsstoffen. Door de zwarte kleur komen kleuren van dieren mooi uit en krijgt het aquarium een natuurlijke, warme uitstraling.

Amazonia light
De Amazonia light verschilt buiten een lichtere kleur ook in de hoeveelheid toegevoegde organische stoffen en stikstof. Dit zorgt dat de kans op problemen gedurende de opstartperiode van het aquarium worden vermindert. Plantengroei zal trager van start gaan, maar de kans op algengroei zal ook sterk worden verminderd. Dit maakt Amazonia light de ideale pH velagende bodem voor een beginnend aquariuaan.
 
Africana
Africana soil is geinspireerd op de rode klei kleuren van Africa. Deze korrels is iets harder dan de Amazonia soil en bevat ook minder voedingsstoffen en humuszuren dan de Amazonia soil. Hierdoor groeien planten wat langzamer in de Africana soil. Deze bodem werkt ook pH verlagend maar doet dit iets minder sterk dan bij Amazonia soil.
 
Malaya
Malaya soil heeft een geel/oranje achtige kleur die is geinspireerd op Zuidoost Azië. Deze bodem bevat weinig voedingsstoffen. Van alle beschikbare Ada soils heeft malaya soil de sterkste pH verlagende werking.
 
Gebruiksaanwijzing
 
• De soil voor gebruik niet wassen.
• Voeg het water langzaam toe aan het aquarium.
 

Hoeveelheid

30 cm aquarium (12 l) nodig ongeveer 3 liter soil.
45 cm aquarium (35 l) nodig ongeveer 6-8 liter soil.
60 cm aquarium (57 l) nodig ongeveer 8-11 liter soil.
90 cm aquarium (155 l) nodig ongeveer 24-32 liter soil.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen