10 F1/F2 crystal black + 1 panda garnaal

Pakket met 10 F1/F2 crystal black en 1 panda garnaal. Een leuk starterspakket als u wilt beginnen met het kweken van taiwan bee garnalen.

Lees meer...

10 F1/F2 crystal black + 1 panda garnaal

Garnalen uit eigen kweek. Dit pakket bestaat uit : 10 crystal black garnalen die drager zijn van het taiwan bee gen, en een panda garnaal (taiwan bee vorm). Uit deze garnalen kunnen taiwan bee garnalen worden gekweekt. Deze garnalen hebben iets zuurder water nodig dan de crystal black garnalen die niet gendrager zijn. Hou deze garnalen op een pH van minimaal 6.7/6.8. Het gaat om dieren van 1,5-2,5 cm.

Het aquarium

Deze garnalen stellen geen belangrijke eisen aan het aquarium. Je kan de garnalen al houden in een aquarium vanaf 15liter. Het aquarium kan het beste goed beplant zijn, en wat stukjes mos bevatten. Een stukje kienhout wordt aangeraden omdat garnalen hier micro-organismen van kunnen afgrazen.

Voeding

Deze garnalen eten vrijwel alles wat ze kunnen vinden. Je kunt hierbij denken aan dode plantenresten, uitwerpselen van andere aquarium bewoners, voedersticks, etc. De garnalen behouden wel een mooiere kleur als ze gavrieerd eten krijgen. Belangrijk is dat de garnalen voornamelijk plantaardig voer krijgen. In onze webshop zijn voedersticks goedkoop te bestellen. Als je hier een paar soorten van door elkaar mengt heb je een mooie complete voeding voor de garnalen.

Kweek

Wanneer er met de garnalen gekweekt gaat worden, kunt u ze het beste houden op een ph verlagende bodem. De garnalen houden van een wat zachter en zuur water. Het vrouwtje draagt de zwarte eitjes onder haar staart voor gedurende 3 a 4 weken, waarna de garnalen levend worden geboren. De jonge garnalen zijn dan binnen 3 a 4 maand geslachtsrijp. De garnalen krijgen ongeveer 30 jongen per worp. Hiervan zijn vaak 10-20% taiwan bee's.

Uit deze garnalen kunnen alle vormen van taiwan bee's komen, maar de meest voorkomende soorten zullen panda en kingkong garnalen zijn.
C.J. ROOSENHOFF 16-04-2018 12:18

Mooie gezonde garnalen. Na 3 weken geen uitval en iedereen vervelt goed. De Panda is prachtig en is nu een mama met eitjes. En scharrelt lekker met een dikke buik door de bak.


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen