Zaden & zaaddragers

Zaden en zaaddragers worden nog niet veel gebruikt in aquaria maar nemen steeds meer toe in populariteit. Terecht want deze zitten vol goede tannines en zijn ideaal om natuurlijke schuilplaatsen en habitats mee te creëren.
 
Er worden steeds meer natuurlijke zaden en zaaddragers bekend die geschikt zijn voor gebruik in het aquarium. Deze zitten allemaal boordevol goede tannines (natuurlijke zuren) die helpen tegen bacteriën en ziektes. 
 
Daarnaast geven zaden en zaaddragers het aquarium een natuurlijker aanzicht. Alle kunnen worden gebruikt in bitoop-aquascapes en als schuilplaats voor in het aquarium. Mix een aantal door elkaar en maak van uw aquarium een natuurlijk onderkomen voor de inwoners. Uitermate geschikt om natuurlijke schuilplaatsen te creeëren voor garnalen en kreeften.


Elzenproppen

€1,95

Elzenproppen hebben veel voordelen in het aquarium. Elzenproppen geven looizuren af die de KH op een natuurlijke manier verlagen. Inhoud: 30 stuks.

Canoinhas pods 10-14cm

€0,75

Canoinhas pods worden nog niet veel gebruikt in aquaria maar zitten vol goede stoffen (tannines). Canoinhas pods kunnen ideaal worden verwerkt in biotoop aquaria en dienen als uitstekende natuurlijke schuilplaats.

Bolster pod 8-12cm

€0,75

De bolster pod is een zeer decoratief natuurproduct voor in het aquarium. Naast dat deze bolster pod als decoratie zeer geschikt is zit deze ook vol goede tannines en sporenelelemten.

Coco para blad 10-18cm

€0,90

Coco para blad is een palm product die goed te gebruiken is in het aquarium. Coco para blad is een zaaddrager met een dikke schil die vol zit met tannines. Ideaal om een natuurlijk aquarium te maken en creëert schuilplaatsen binnen het aquarium.

Savu pods / Jequitiba 6-9cm

€0,95

De savu pods groeien aan de Braziliaanse Cariniana legalis boom. De savu pods hebben een soortgelijk effect als de catappa producten. De savu pods hebben een lengte van 6-9 centimeter.

Sororoca flower 9-14cm

€1,50

De Sororoca flower is een gedroogde zaaddrager die veel weg heeft van de schil van een beukennoot. De Sororoca flower heeft een dikke schil en geeft daarom zeer lang tannines af aan het water. Dit is tevens de ideale schuilplaats voor uw garnalen en ...

Olifantenoor dubbel 10-18cm

€1,50

De olifantenoor heeft zijn naam duidelijk te danken een zijn vorm. De dubbele olifantenoor is een licht natuurproduct die goed past op een donkere bodem. Zit vol goede tannines, sporenelementen en natuurlijke zuren.

Boeddha Noot 8-12cm

€1,95

De Boeddha Noot is een ideaal natuurproduct voor het aquarium. De Boeddha Noot zit vol goede tannines en is de ideale schuilplaats voor garnalen, kreeften en vissen. De Boeddha Noot leent zich uitstekend voor het opbinden van mossen en planten.

Sapucainha pod

€1,95

De Sapucainha pod is een houtige pod die ideaal te gebruiken is in het aquarium. Door de structuur en vorm kunnen garnalen en kreeften er goed in schuilen en voedsel vinden. Verkrijgbaar in 2 maten: 4-7cm / 11-13cm.